Hur vill du vårda din hud?

Inga mineraloljor!

Tyvärr används ofta näringsfattig mineralolja i dagens hudvårdsprodukter. Av sådan olja framställs även bensin, fotogen och asfalt! Mineralolja innehåller inga fettsyror, inga vitaminer och tas inte upp naturligt av huden. Den täpper istället till 40-60% av hudens porer och rubbar hudens normala förmåga att återställa den naturliga fuktigheten. Mineralolja skapar därigenom ett beroende. ekoDERM använder KRAV- och RSPO-certifierade oljor. 

Därför ska du använda ekologisk creme & lotion

Huden har många funktioner. Att värna inre organ är den viktigaste. Din hud bildar en skyddande barriär som förhindrar bakterier och andra skadliga ämnen att tränga in i kroppen. Om hudens barriäreffekt rubbas avdunstar för mycket vatten från huden och den blir torr. 

Naturlig fukt

Genom att använda cremer som tillför naturlig fukt och fett hjälper du huden att återuppbygga den skyddande barriären och bevara sin individuella balans. Under dagen behöver huden även skyddas mot luftföroreningar, pigment i make up och skadliga solstrålar. Allra bäst effekt av din hudvård uppnås under natten eftersom det är då huden repareras och nybildas. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Våra nyhetsbrev kommer bland annat att tipsa om erbjudanden, nya produkter och hur du tar hand om din hud.
(Och du kan vara lugn – vi kommer inte att spamma dig med flera mail i veckan...)